Få ut din kunskap på nätet

Om du känner att du sitter på kunskap som andra kan ha nytta av, når du ut bäst med en egen sajt. Där kan du berätta din historia, dela med dig av dina färdigheter eller visa upp saker du har gjort och berätta hur andra kan göra likadant. Men det krävs att du ägnar lite tid åt sajten och dess uppbyggnad för att hitta dina läsare. 

Bra domännamn

Domännamnet är sajtens namn och URL:en du skriver in i webbläsaren för att komma till din sajt. Här behöver du ett namn som är lätt att komma ihåg och som berättar vad besökaren kan förvänta sig. Som privatperson är det bara vettigt att använda sitt eget namn som domännamn om du redan är känd sedan tidigare från bloggar, tidningar eller inom din egen bransch som du vill berätta mer om. Det kan så klart vara svårt att hitta det perfekta domännamnet, många bra namn är redan upptagna så kan behöva vara lite kreativ. Men i en perfekt värld ska besökaren ana vad sajten ska handla om. Om vi ber dig besöka livepoker.se kan du säkerligen lista ut vad som finns där. Detsamma gäller sajter som pcgamer.se och lampan.se, det är lätt att veta vad du får.

Bra text

När det är dags att fylla sajten med text och instruktioner till läsaren gäller det att vara noggrann med utformningen av texten. Den ska vara lättläst vilket på nätet betyder att du vill ha mycket luft i texten istället för traditionella indrag. Du behöver också välja vilken nivå du ska hålla texten på. Är sajten till för dem som redan är insatt i ämnen och vill göra en djupdykning eller är den för nybörjare?

Utseende

Det bästa sättet att få en snygg sajt om du inte har någon erfarenhet av webbdesign är att använda ett tema. Du behöver inte koda eller syssla med besvärliga inställningar men kan fortfarande ändra navigationen, bilder och färger så det passar dig.