Olikt utseende på webbsidor

Olika webbsidor ser olika ut, beroende på vad du använder din sida till och hur din grafiska profil ser ut så byggs hemsidor på ungefär liknande sätt. 

Har du ett företag med en grafisk profil så vill du att du ska känna igen dig när du kommer till din hemsida. Du kanske tar upp färger från din logotype som du använder dig av i bakgrund till sidan. Allt för att kunderna ska känna igen sig när dom besöker din hemsida. Ett tips är att inte överarbeta din sida för mycket, använd dig av en lättillgänglig meny så att dina besökare lätt kan navigera sig runt på din sida.

Det ska vara en klar struktur på sidan och att det ska vara enkelt att hitta till saker och ting. Att använda sig av WordPress eller annat system för att bygga upp din första hemsida kan vara bra att lära sig vad det handlar om, enkelheten i att göra om och göra saker och ting bättre är enkelt i till exempel WordPress. Man kan göra ett test att skapa en hemsida gratis där och experimentera fram och tillbaka med din sida tills du känner dig nöjd med både utseende och funktioner.

När du känner att du fått lite på fötterna och kan hantera WordPress så kanske det är dags att köpa ett eget domännamn och kolla upp något webbhotell som lagrar din hemsida. På de flesta webbhotell kan hantera wordpress och du kan enkelt göra en sådan installation och köra din hemsida på så sätt.