Bilder till hemsidan

En hemsida fungerar inte utan bilder, ingen kommer att orka läsa genom en massa text utan bilder eller pausen. Sajten blir inte fin heller.

Produktbilder

Om du säljer produkter är det ett absolut måste att ta bilder på produkterna. Vi tar Ballongkungen som ett bra som exempel. Alla vill se sakerna de planerar att köpa innan de köper dem, det är svårt att få en uppfattning om produkten genom bara en textbaserad beskrivning. Du hade inte varit lika säker på vilka ballonger du skulle köpa om du inte fick se på förhand hur de ser ut.

När du köper in produkter från leverantörer kan du ofta förse dig med produktbilder men om du har en egen, lite webbshop där du säljer unika prylar behöver du ta dina egna foton och lägga upp. En vit bakgrund framhäver saker bäst och du kan ta bilder från flera vinklar för att vara säker på att visa upp det du säljer. Det finns enkla sätta att bygga upp en liten fotostudio med enkla medel för att få bättre bilder.

Bakgrundsbilder

En hemsida kan gärna ha en bakgrund annan än vit, men det finns saker att tänka på. Texten på sajten måste vara tydlig och läsvänlig. Väljer du en mörk bakgrund kan du byta textfärgen till vit istället.

Fundera både en och två gånger om bakgrundsbilden passar på sajten. Titta runt på konkurrenterna och se deras sajter, många gånger är en vit bakgrund enklast och mest stilren. Det är svårt att kombinera en bakgrundsbild med rätt design.

Personalbilder

Bilder på personalen gör sajten mer familjär. Det finns ansikten bakom företagsnamnet, det känns betryggande för de som besöker er för första gången. Det är svårt att urskilja seriösa företag från lurendrejare.

Bestäm samma bildstorlek och format på alla bilder. Ta dem samtidigt, det är snyggast om de ser likadana ut. Enklast är att välja en plats där personalen en efter en får ställa sig för fotografering. Man kan också välja en back dropp i vitt eller svart om man har plats för detta.