Starta en e-handel

shop

Har du en företagsidé och vill rikta in dig på att sälja dina produkter eller tjänster online? Idag är det inte bara storföretagen som kan bedriva e-handel på nätet. Det kan också du göra. Tack vare att Internet har blivit mer och mer tillgängligt, har också dess möjligheter ökat. Innan du sätter igång är det dock några saker du bör tänka på.

Tidigt i processen är det bra att sätta upp en affärsplan och kartlägga din kommande verksamhet. Vad ska du sälja och till vem? Utifrån dina behov ska du välja en teknisk lösning som passar just dig. Det kan vara klokt att börja med ett mindre alternativ för att lära känna marknaden och handeln på nätet.

Det är smart att använda sig av en bra leverantör för den plattform du ska bedriva din handel utifrån, eftersom det underlättar allt från uppstart till drift. Till exempel kan du kolla upp om den leverantör du planerar använda har support på svenska. En sådan leverantör är SiteDirect, som i mer än tio år har levererat nätbutikers e-handelssystem till stora nätbutiker. Idag erbjuder de två av de ledande plattformarna för e-handel som finns på marknaden.

Vidare behöver du fundera igenom din webbutiks utseende och betalningsmetoder. Se till att hitta en grafisk profil och exponering som gör att dina produkter kommer till rättvisa. Att erbjuda en bra och säker betalningslösning är också viktigt som innehavare av en e-handel. För kunder som shoppar på nätet är det mycket viktigt att kunna göra säkra köp.

När din e-butik är uppe och fungerar, måste du börja marknadsföra dig och se till att kunderna hittar dig. Det kan du använda flera olika kanaler till, allt från Facebook och Google till att bli omnämnd i bloggar och liknande. Se till att dina kunder blir nöjda och låt tiden göra sitt. Det tar ett tag att etablera sig som nykomling!